DE SITE

Lent: Weekly meditation on the 'Way of the Cross'

PAROCHIE

ICC

LINKS

Deze website is een initiatief van de Z. Titus Brandsmaparochie en is speciaal gericht op jongvolwassenen van 18 tot 35 jaar, oftewel 'de tweede 18 jaar'. Uiteraard is iedereen welkom die geïnteresseerd is!

Contact: pastoraal werker Yuri Saris - yurisaris@gmail.com

Sluit venster

Every catholic church holds paintings or statues that depict the sequence of stations or steps between Jesus' persecution and His crucifixion and entombment. The object of these Stations is to help the faithful to make a spiritual pilgrimage of prayer, through meditating upon the chief scenes of Christ's sufferings and death. It has become one of the most popular devotions for Roman Catholics, usually held on friday in anticipation on 'Good Friday', the day we remember Jesus' crucifixion.

Dates: Friday-evenings March 7th, 14th, 21th and 28th, April 4th and 11th.
Time: 18.00-19.00 hrs
Place: Church 'Johannes de Doper', Bergstraat 17 Wageningen
Information: Sophie Ngala (sophiengala@yahoo.com) and Fusta Azupogo (azfusta@yahoo.co.uk)


James Tissot - A woman whipes the face of Jesus


Sluit venster

The Z. Titus Brandsma parish welcomes a growing international catholic community (ICC). If you like to know  more about them you can visit the english part of the site dedicated to their presence and activities:

- The site of the ICC >>

Sluit venster

Feestelijke viering parochiedag RK kerk Wageningen

WAGENINGEN - Zo'n vierhonderd parochianen waren zondag aanwezig bij de viering van de jaarlijkse parochiedag in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat.


De parochiedag werd niet voor niets gevierd aan het begin van het academisch jaar: het doel was mede de nieuwe studenten te laten kennismaking met een open gemeenschap, die ruimte laat voor diverse vormen van geloofsbeleving. Niet alleen de meertaligheid van de viering straalde die openheid uit. Ook de rituelen zelf, zoals een offergang waarbij parochianen, in kledij uit vele landen, vruchten en bloemen naar het altaar brachten, benadrukten het feit dat de Wageningse rk-geloofsgemeenschap 'de wereldkerk in het klein' is. Een gelegenheidskoor, samengesteld uit het kinderkoor, het internationale koor en leden van diverse andere koren die verbonden zijn aan de kerk, zong Nederlandse, Engelse en Portugese liederen.

Na de viering waren er drankjes en door parochianen meegebrachte hapjes uit alle windstreken op het kerkplein. Ondanks een af en toe dreigende lucht, was het er goed toeven. Peter Abspoel, voorzitter van het lokale kerkbestuur: ,,Het is voor de tweede keer dat we onze parochiedag op deze manier vieren, en ik heb de indruk dat het voor velen al als een gewaardeerde traditie voelt."
Er werd aandacht besteed aan het feit dat de viering plaatsvond op een beladen datum: 11 september. Niet alleen werd er in de voorbeden stilgestaan bij allen die, direct of indirect, de gevolgen van de schokkende gebeurtenissen van tien jaar eerder hadden ondervonden; de lezingen van de dag, over de noodzaak van vergeving en verzoening, kregen in het licht van de aanslagen en hun nasleep een bijzondere lading.

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Bron: Hoog en Laag